Coğrafyanın Kodları Dünya Haritaları Çalışma Defteri Genişletilmiş Yeni Baskı
1.Adım: ÖSYM DÜNYA HARİTASI SORULARI analiz edildi ve dünya harita sorularında en fazla işaretlenen alanlar tespit edilerek bir harita üzerinde gösterildi. Bu alanlarla alakalı çıkan önemli bilgiler haritaya eklendi. TYT, MSÜ ve AYT sınavlarında çıkan soru sayıları ve yılları tablo halinde gösterildi.
2.Adım: İklim, dağ, akarsu, kanal, boğaz gibi her harita konusuna başlarken o haritanın önemli yerleri hakkında ÖSYM çıkmış sorularında ve MEB kitaplarında ÖNEMLİ OLAN BİLGİLER verildi.
3.Adım: İklim, dağ, akarsu, kanal, boğaz gibi tüm haritalar için MEB kitaplarında ve ÖSYM sorularında bahsedilen yerler gösterildi. Örneğin MEB kitabında hangi dağların isimleri varsa onlar dağlar haritasında gösterildi. Gereksiz bilgi eklemelerinden kaçınıldı.
4.Adım: Öğrenilen haritanın hemen arkasına PEKİŞTİRME ETKİNLİKLERİ koyuldu. Boyama, numaralandırma, isim yerleştirme gibi kalıcılığı artıracak etkinlikler eklendi.
5.Adım: Pekiştirme etkinliğinin ardından BİRİKİMLİ PEKİŞTİRME etkinliği koyuldu. Birikimli pekiştirme etkinliğinde çalışılan harita ve ondan önce öğrenilen haritaların ortak bir haritada pekiştirilmesi sağlandı. Böylece her harita çalışması sonrasında bilgilerin tekrar edilmesi sağlandı.
6.Adım: Çalışılan haritanın hemen peşinden o haritayla alakalı ÇIKMIŞ ÖSYM SORULARININ BENZERLERİ yıl yıl ayrılarak yerleştirildi. Çalışılan haritayla alakalı nasıl soruların sorulduğu kavratıldı.
7.Adım: Konu biterken soruların hemen peşinden DERİN ANALİZ yapıldı. Konuyla alakalı soruların nasıl gelebileceği, nerelerin önemli olduğu, konuya nasıl çalışılması gerektiği analiz edildi.
– Tüm bunlar aynı zamanda KAMP VİDEOSUNDA Youtube coğrafyanın kodları kanalında KODLAMALARLA anlatıldı.
Kodlamalı video anlatımları ve orijinal haritalarıyla beraber dünya harita çalışmasını bitirdiğiniz zaman dünya haritaları en sevdiğiniz konular olacak merak etmeyin. Seviliyorsunuz kömürden elmasa dönüşebilmeniz dileğiyle.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.